Konsult

 

Letar du en konsult för kortare uppdrag och punktinsatser inom hållbart mode och/eller hållbart entreprenörskap? Jag coachar såväl personer som drömmer om att starta eget som de som redan tagit steget med fokus på hållbarhet och klimatsmarthet. Precis som att jag också har gjort och gör andra typer av uppdrag för större bolag och organisationer.

Jag är peppad och nyfiken på det mesta inom mina ämnen, så om du har ett förslag på uppdrag där du tror att jag kan passa, tveka inte!

Från första kontakt har Johanna varit trevlig, rak och tillmötesgående. Johanna är kunnig på sitt område och professionell i sitt arbete samt levererar ambitiöst och till fullo. Vi kan varmt rekommendera samarbete med Johanna.
— Anja Jahn Gunther, Sveriges Ambassad i Chisinau

Exempel på vad jag gör

Skräddarsydda föreläsningar, workshops och uppdrag

Tre exempel på uppdrag jag har gjort, för att visa bredden på vad jag gör och kan göra:

  • Föreläst, hållit workshop och coachat moldaviska modedesigners med fokus på hållbarhet och entreprenörskap inom projektet Moldova in Fashion, på uppdrag av Sveriges Ambassad i Chisinau.

  • Föreläst för Lindex huvudkontor i Göteborg på uppdrag av deras hållbarhetschef, med fokus på konsumentperspektiv, -beteende och affärsnytta där hållbarhet står i centrum.

  • Skapat hållbara presenttips på uppdrag av Sysav till deras kampnaj Säg nej till onödig grej! I uppdraget ingick text, foto, styling och att jag frontade kampanjen.

Pris enligt överenskommelse.

Strategisk rådgivning

Styrelseuppdrag eller enstaka punktinsatser i form av strategisk rådgivning är exempel där jag med min erfarenhet och kompetens kan bidra. Mitt fokus är alltid att hållbarhet måste och ska genomsyra allt - men utan att glömma bort vikten av försäljning, smarta affärsmodeller, marknadsföring och skarp kommunikation.

Pris enligt överenskommelse.

Jag har anlitat Johanna som rådgivare kring den utvärderingsmodell som är basen i Vindpinads affärsidé. I modellen utvärderas och poängsätts varumärken och produkter utifrån deras miljömässiga och sociala hållbarhet. Johannas kunskap och gedigna erfarenhet på hållbarhetsområdet har varit helt avgörande för verksamhetens utveckling. Hennes pragmatiska inställning och tydlighet i sättet att kommunicera har bidragit till att skapa stort värde i förhållande till den tid som lagts ned. Andra viktiga parametrar är integriteten och de värderingar som Johannas arbete bottnar i. Jag kommer fortsätta anlita Johanna som rådgivare i diverse frågor och kan verkligen även rekommendera andra att göra det.
— Oskar Knubbe, Vindpinad.se

Coachning för blivande eller befintliga företag

Entreprenörskap med fokus på hållbarhet - det är min grej, och jag har själv drivit företag med inriktning på det sedan 2009 samt stöttat många andra företag. Så om du är i början på ditt entreprenörskap, eller redan har kommit en bit, finns jag gärna där för dig. Att vara det stöd och den genväg genom olika processer som jag själv saknade när jag startade mitt företag för över 10 år sedan är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och också något som jag alltid går in till 110 % i.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att vara öppen och prata om såväl med- som motgångar. Och jämställdhet, att våga ta betalt, utgå från de egna värderingarna och att bygga ett företag där du inte blir utbränd är andra viktiga delar. Att driva företag handlar om att sätta sina egna spelregler - det finns inga måsten för hur en företagare måste vara, se ut eller bete sig. Du bestämmer. Och jag hjälper dig med det självförtroendet!

All coachning sker antingen genom Skype eller att vi fysiskt ses. Jag är målmedveten, tydlig och strukturerad i allt det jag gör - och det är också något som genomsyrar min coachning.

Pris 950 kr/timme plus moms (gäller vid tre tillfällen eller fler. För enstaka tillfällen: 1295 kr/timme)

När jag skulle starta mitt företag var jag full av idéer men behövde någon som kunde hjälpa mig att få de bubbliga tankarna till handling. Med hjälp av Johannas gedigna kunskap och vägledning blev mina abstrakta visioner till något konkret som till slut ledde till att företaget gick från idé till verklighet. Tack vare puffar i rätt riktning, hjälp med frågor jag inte annars visste vem jag skulle ställa dem till, ett värdefullt bollplank och mycket varm pepp kom jag dit jag är idag - och är så tacksam för att ha hennes stöd!
— Karin Lundgren, Fairplayactivewear.se

Tror du att jag är rätt person för ditt uppdrag? Tveka inte att maila mig på hej@johannanilsson.se eller kontakta mig här nedan för mer information och/eller offert.