Om Johanna Nilsson

 

Föreläsare, influencer och entreprenör som driver bloggen Slowfashion.nu, podcasten Slowfashion samt har skrivit böckerna Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode tillsammans med Jennie Johansson (Ordfront förlag 2016) och Gör skillnad - från klimatångest till handlingskraft tillsammans med Maria Soxbo och Emma Sundh (Norstedts 2019). Tidigare grundare och ägare av smyckesmärket JohannaN (som bl a gjort smycken till föreningen FATTA) samt klädbutiken Replik. Bakgrund inom Röda Korsets Ungdomsförbund och nätverket Rena Kläder. Utsedd till Sveriges Second Hand Profil 2019 av Erikshjälpen.

Blogg, podd, bok, föreläsningar – plattformarna är många men den röda tråden genomgående. Istället för att sticka huvudet i sanden och resignera inför sin egen klimatångest har Sveriges Second Hand Profil 2019 valt att kanalisera sin oro i ett djupt engagemang för hållbarhet och klimatsmarthet. Genom lika stora doser kunskap som inspiration vill hon få fler att göra aktivt hållbara val, i livet i allmänhet och när det gäller konsumtion av kläder och textilier i synnerhet. På ett uppmuntrande och handfast sätt utmanar hon oss alla att ändra tankesätt och leta second hand i första hand – alltid.
— Motivering Sveriges Second Hand Profil 2019, Erikshjälpen

Konsult inom affärsutveckling och strategisk rådgivning med fokus på värderingsdrivet varumärkesarbete och entreprenörskap, så kallad Slow business. Flitigt anlitad föreläsare och moderator. En av tre initiativtagare till nätverket Klimatklubben – som under hösten 2018 växte från noll till 20 000 medlemmar de fem första veckorna.

Vad jag gör

Föreläsare

Författare

Moderator

Konsult

Influencer

Medverkan i media

Kontakt

Johanna Nilsson
hej@johannanilsson.se